Werkvakverlichting & Tijdelijke rijbaanverlichting

Werkvakverlichting & Tijdelijke rijbaanverlichting

Effink Werkvakverlichting gebruikt de nieuwste technieken en materialen volgens de gestelde eisen en voorwaarden van Rijkswaterstaat.

Specialist in het uitvoeren van werkvakverlichting en tijdelijke verlichting

Werkvakverlichting & Tijdelijke rijbaanverlichting biedt u o.a.:

  • Tijdelijke Lichtmasten van 9-12 meter hoogte met verschillende wattage
  • Lichtmasten eventueel met dubbele uithouders
  • Super geluidgedempte aggregaten met een automatische tijdschakelklok of handbedienbaar. Allen voorzien van een tankinhoud vanaf 550 liter
  • Plaatsen /verwijderen van diverse masten naar wens, ongeacht hoogte.

Wij bieden u dus een kwalitatief goede, snelle en efficiënte uitvoering van elke opdracht.

Werkvakverlichting van Effink voldoet aan de eisen die de wet stelt op het gebied van elektriciteit, veiligheidsaspecten en milieubeheer. 

Een vanzelfsprekendheid is dat er ter aller tijden de "Voorschriften tijdelijke rijbaanverlichting" gehanteerd worden. In goed overleg wordt er bepaald of er werkvakverlichting of tijdelijke noodverlichting ingezet wordt. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen onze verlichtingswagens of quicklights worden ingezet.

Effink werkt standaard met 250 Watt lampen. Met een hoogte van 12 meter kan er zicht bereikt worden dat zich uitstrekt over 3 rijbanen. Hierdoor zijn er per kilometer minder masten nodig en zijn de plaatsingskosten dus lager. Deze masten kunnen ook voorzien zijn met dubbele uithouders. Deze zijn geschikt voor verlichting in de middenberm. Enkel daar waar andere situaties ontstaan, zijn wij een kei in het bedenken en uitvoeren van een creatieve oplossing.

Wordt er bij duisternis gewerkt en is er om die reden werkvakverlichting aanwezig en ingeschakeld, dan moet er ook tijdelijke rijbaanverlichting toegepast worden (al dan niet gecombineerd).

Wanneer zal tijdelijke rijbaanverlichting moeten worden toegepast?

  • Bij werkvakken op en naast de rijbaan (binnen de obstakelvrije zone) met werkvakverlichting (omdat er bij duisternis wordt gewerkt), ongeacht type en tijdsduur van de afzetting.
  • Bij stationaire afzettingen waarbij de rijstroken zijn versmald en/of verschoven en die bij duisternis blijven staan. (ongeacht of er wel of niet wordt gewerkt en of er werkvakverlichting aanwezig is).
  • Bij statonaire afzettingen waarbij 1 of meerdere rijstroken zijn afgesloten. Bij rijbaanverleggingen (in de slingers en langs het "rechte" werkvak).

 

Bij wegwerkzaamheden achter een voertuigkerende barriere zonder versmalling en/of verschuiving van de rijstroken hoeft geen tijdelijke rijbaanverlichting te worden toegepast wanneer er bij daglicht gewerkt wordt.

Ons Personeel is VCA gecertificeerd en vakgericht opgeleid. Zekerheden waarop elke opdrachtgever kan bouwen !

Gerelateerde projecten