TELEFOON: +31 (0) 547 333 517
#

Werkvakverlichting en Tijdelijke rijbaanverlichting

Effink Werkvakverlichting gebruikt de nieuwste technieken en materialen volgens de gestelde eisen en voorwaarden van o.a. RWS en benut de bekende services en vakkennis van de vertrouwde bouw- en bronbemaling.

Effink is ondertussen specialist in het uitvoeren van werkvakverlichting en/of tijdelijke verlichting. 

Betrouwbare ondersteuning en vakkennis behoort hier zeker toe.  

Wij bieden u dus een kwalitatief goede, snelle en efficiënte uitvoering van elke opdracht.

besteyelashdropsever.net

Werkvakverlichting van Effink voldoet aan de eisen die de wet stelt op het gebied van elektriciteit, veiligheidsaspecten en milieubeheer. 

Een vanzelfsprekendheid is dat er ter aller tijden de "Voorschriften tijdelijke rijbaanverlichting" gehanteerd worden. In goed overleg wordt er bepaald of er werkvakverlichting of tijdelijke noodverlichting ingezet wordt. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen onze verlichtingswagens of quicklights worden ingezet. Hierover meer in het menu: Verlichtingswagens & Quicklights

Effink zorgt voor tijdelijke noodverlichting door het hele land, maar doet dit ook in Duitsland. Vanzelfsprekend is Effink in staat om op autosnelwegen, autowegen en provinciale wegen in Nederland noodverlichting te plaatsen. Doordat het gehele wagenpark perfect is ingericht, kunnen we de masten goed en snel plaatsen, zodat uw/onze werknemers hun taak veilig kunnen uitoefenen en het zicht van de weggebruiker niet belemmerd wordt.

Effink werkt standaard met 250 Watt lampen. Met een hoogte van 12 meter kan er zicht bereikt worden dat zich uitstrekt over 3 rijbanen. Hierdoor zijn er per kilometer minder masten nodig en zijn de plaatsingskosten dus lager. Deze masten kunnen ook voorzien zijn met dubbele uithouders. Deze zijn geschikt voor verlichting in de middenberm. Enkel daar waar andere situaties ontstaan, zijn wij een kei in het bedenken en uitvoeren van een creatieve oplossing.

 

 

 

 

Effink Werkvakverlichting biedt u o.a.:

 • Lichtmasten van 9-12 meter hoogte met een wattage van 250 watt
 • Lichtmasten eventueel met dubbele uithouders
 • Super geluidgedempte aggregaten met een automatische tijdschakelklok of handbedienbaar. Allen voorzien van een tankinhoud vanaf 550 liter
 • Externe dieseltanks vanaf 1000 liter
 • Plaatsen en verwijderen van deze verlichting met het daarvoor bedoelde werkmaterieel zodat er rekening gehouden wordt met de 1.10 meter vrije werkruimte. Eventueel met een smalle combinatie. 
 • Verlichtingswagens of Quicklights

 

Wordt er bij duisternis gewerkt en is er om die reden werkvakverlichting aanwezig en ingeschakeld, dan moet er ook tijdelijke rijbaanverlichting toegepast worden (al dan niet gecombineerd).

Wanneer zal tijdelijke rijbaanverlichting moeten worden toegepast?

 • Bij werkvakken op en naast de rijbaan (binnen de obstakelvrije zone) met werkvakverlichting (omdat er bij duisternis wordt gewerkt), ongeacht type en tijdsduur van de afzetting.
 • Bij stationaire afzettingen waarbij de rijstroken zijn versmald en/of verschoven en die bij duisternis blijven staan. (ongeacht of er wel of niet wordt gewerkt en of er werkvakverlichting aanwezig is).
 • Bij statonaire afzettingen waarbij 1 of meerdere rijstroken zijn afgesloten. Bij rijbaanverleggingen (in de slingers en langs het "rechte" werkvak).
 • Bij wegwerkzaamheden achter een voertuigkerende barriere zonder versmalling en/of verschuiving van de rijstroken hoeft geen tijdelijke rijbaanverlichting te worden toegepast wanneer er bij daglicht gewerkt wordt.

 

Ook het personeel is vakgericht opgeleid. Bovendien hebben medewerkers, om het veilig werken te stimuleren, o.a. deelgenomen aan veiligheidscursussen (VCA). Dus zekerheden waarop elke opdrachtgever kan bouwen. 

 • Effink kan meer en doet meer.

 • 24/7 bereikbaar om uw problemen op te lossen, waar we sterk in zijn....

 • Voor dit project zijn nieuwe, zelfontwikkelde masten ontworpen...

 • Effink, niet alleen in Nederland maar ook ver over de grens ...

 • Effink zorgt voor tijdelijke noodverlichting door heel Nederland maar ook ...